iLasik (Femto Lazer)

  • iLasik is een soort ooglaserbehandeling die wordt gebruikt voor de permanente correctie van verschillende oogafwijkingen. Bij de behandeling van oogafwijkingen zoals astigmatisme, verziendheid en bijziendheid wordt er voor geschikte kandidaten op grote schaal de voorkeur aan gegeven als aanvulling op traditionele methoden zoals brillen en contactlenzen.

    Het belangrijkste doel van deze methode is het verhogen van het levenscomfort en het verminderen van de afhankelijkheid van hulpmaterialen zoals brillen of contactlenzen. De iLasik-operatie verbetert de levenskwaliteit doordat de persoon zijn dagelijkse leven comfortabeler kan voortzetten.


    Wat is iLasik laserchirurgie?

    iLasik laserchirurgie, ook wel bladloze laser genoemd, biedt een gepersonaliseerde behandeling voor de permanente correctie van refractieve afwijkingen zoals hypermetropie, astigmatisme en bijziendheid. Deze methode, die ook wordt gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals keratoconus, heeft ook de voorkeur als het nodig is om een kanaal voor ringen te openen.

    Tijdens de operatie zorgen intralase (blaasloze methode) en wavefront-technologie, die de driedimensionale topografie van het oogoppervlak zichtbaar maakt, samen voor een gepersonaliseerde behandeling. Op deze manier wordt de behandeling gepland en toegepast in overeenstemming met de oogstructuur en refractieafwijking van elke patiënt. iLasik verbetert de levenskwaliteit van patiënten door hen een helderder en comfortabeler zicht te geven.

    Wat is Femto Laser (bladerloze laser)?

    Femto laser is een bladloos lasersysteem dat gebruik maakt van intralase technologie en het mogelijk maakt om hoornvliesflapjes te openen. Het is een infraroodlasertype dat werkt op golflengten in zeer kleine nanometers. Femto laser, die wordt gebruikt bij de behandeling van oogafwijkingen zoals myopie, hypermetropie en astigmatisme, heeft de voorkeur voor het openen van hoornvliesflappen. Het kan ook worden gebruikt voor het openen van intracorneale ringsegmenten en hoornvliestransplantaties.

    De Femtosecond laser minimaliseert het risico op complicaties bij verschillende excimer laseroperaties door stabielere hoornvliesflappen te bieden en helpt om meer succesvolle resultaten te behalen. Op deze manier wordt het behandelingsproces van patiënten veiliger en effectiever.

    Wat zijn de verschillen tussen iLasik en Lasik?

    Terwijl bij iLasik-operaties de femto-laser wordt gebruikt voor het openen van de hoornvliesflap, wordt bij LASIK-operaties de voorkeur gegeven aan het microkeratoommes. Dit zorgt voor een laag risico op complicaties.

    In tegenstelling tot LASIK wordt bij iLasik-operaties wavefront-technologie gebruikt. Dankzij deze technologie kan een driedimensionale kaart van het oog worden gemaakt, zodat voor elke patiënt een specifiek behandelplan kan worden opgesteld. Dit maakt de behandeling persoonlijker en effectiever. Hierdoor maakt de iLasik-methode gebruik van een geavanceerdere technologie dan de LASIK-methode en is het een veiligere optie.

    Waar moet op gelet worden vóór de operatie?

    Voor de behandeling controleert de oogarts de algemene gezondheidstoestand van de patiënt. Voor de operatie wordt een speciaal onderzoek uitgevoerd en wordt bepaald of de patiënt geschikt is voor de operatie. De patiënt wordt geïnformeerd over het operatieproces en de mogelijke risico's en de operatie wordt besloten na toestemming van de patiënt.

    Op de dag van de operatie mag de patiënt geen make-up rond de ogen aanbrengen. Bovendien worden er op de dag van de operatie geen bloedverdunners gebruikt of wordt de mate waarin dit gebeurt bepaald door de oogarts. Patiënten die contactlenzen gebruiken, moeten daar een paar dagen voor de operatie mee stoppen.

    Als er andere zaken zijn waar de patiënt op moet letten voor de operatie, wordt de patiënt hierover geïnformeerd door de oogarts.

    Op wie kan het worden toegepast?

    • Het kan worden toegepast op mensen ouder dan 18 jaar
    • Mensen die hun brillenglazen het afgelopen jaar niet hebben veranderd
    • Mensen met voldoende hoornvliesdikte
    • Patiënten met maximaal 4 graden astigmatisme, maximaal 10 graden bijziendheid en maximaal 6 graden verziendheid
    • Mensen die geen diabetes of vergelijkbare systemische ziekten hebben
    • Patiënten van wie de oogstructuur na een gedetailleerd onderzoek geschikt is bevonden voor femto lasik.

Hoe wordt iLasik Laserchirurgie uitgevoerd?

Voordat de behandeling begint, wordt er een driedimensionale kaart van het oog van de patiënt gemaakt met behulp van wavefront-technologie. De verkregen informatie wordt verwerkt door de excimer laser voor gepersonaliseerd gebruik.

Voor de operatie wordt het oog van de patiënt verdoofd met verdovingsdruppels en wordt er een flapje gemaakt zonder mesje met behulp van een femtosecond laser. Vervolgens wordt het hoornvlies opnieuw gevormd met laserstralen door het excimer laserapparaat. De behandeling wordt afgerond met het plaatsen van het flapje, waardoor de refractieafwijking wordt gecorrigeerd.

Tijdens de toepassing gebruikt het excimer-apparaat het voordeel van het oogherkenningssysteem om de draaibeweging van het oog te volgen en zorgt ervoor dat de laserstralen op het juiste gebied in het hoornvlies worden vergrendeld. De operatie duurt ongeveer 15-20 minuten voor beide ogen.

Deze behandelmethode:

  • Dankzij de Wavefront-technologie kan deze nauwkeurig en individueel worden toegepast.
  • Het is een veilige methode die op beide ogen tegelijk kan worden toegepast.
  • Patiënten kunnen dezelfde dag nog worden ontslagen en het genezingsproces verloopt snel.
  • De effectiviteit van de methode is bewezen en is goedgekeurd door de FDA.
  • De verkregen gezichtsscherpte is extreem hoog.
  • Het wordt uitgevoerd zonder mesje en zonder aan te raken.
  • Het biedt ook behandeling voor patiënten met dunne hoornvliezen.
  • Het risico op flapverschuiving en rimpeling is laag en er is minder ongemak van koplampen 's nachts.
  • Het genezingsproces verloopt snel.
Aanvraagformulier ophalen
Vraag het de experts
Success! Je verzoek is naar ons verzonden.
Error! Er is een fout opgetreden bij het verzenden van uw verzoek.
Contactgegevens